Sinterklaas in Markelo

Sinterklaas en zwarte piet hebben een bezoek gebracht aan kruispunt Markelo.Ze zijn met passend vervoer gehaald/ gebracht. Deelnemers hebben genoten van een gezellige ochtend! Het cadeau: vogeltaartjes , viel in de smaak👌. Graag zien we de sint volgend jaar terug!!

Nieuw meubilair voor het Kruispunt in Markelo

Mede dankzij de Vrienden van de Anholtskamp zijn deze mooie nieuwe stoelen geplaatst in de zaal van de Esch in Markelo waarin Franje’s Kruispunt wordt gehouden. Een hele verbetering waar we erg blij mee zijn. Dit fraaie resultaat is gerealiseerd met hulp van Alide Interieuradvies.

VIP vervoer door Franje

Franje is trots dat wij dé V.I.P. van het jaar en zijn Pieten mochten vervoeren.

Kerstreis Oberhausen

Reisland onderdeel van Stichting Franje gaat op woensdag 13 december dit reis-jaar afsluiten, op veler verzoek, met een mooie kerstreis naar Oberhausen in Duitsland. Er zijn nog plaatsen vrij in de bus en kunt U zich nog aanmelden bij Salut (0547-260053) . E-mail : info@salut-welzijn.nl De reis vertrekt om 10 uur ‘s morgens vanaf het Franje gebouw met een grote touringcar. Ophalen van de gasten die dit wensen vanaf huis start vanaf 9 uur.Rond half 12 zal er een koffiestop gemaakt worden in Gladbeck (Duitsland) Kaffee und Kuchen waarbij wij het niet kunnen nalaten echte “Deutsche Kuchen” aan te bieden bij de koffie. Na de koffiestop zijn we om 13 uur bij de Kerstmarkt en het grote winkelcentrum Center O. De kerstmarkt bevind zich rond Center O en u kunt ten alle tijde het warme winkel centrum in om te winkelen een hapje en een drankje te nemen en het …

Lees verder

“FRANJE kookt over”

Op 14 oktober waren we met 55 gasten en 9 vrijwilligers te gast in het Wapen van Markelo. We werden getrakteerd op een uitgebreid drie gangen menu.De hele ambiance, het heerlijke eten, was geweldig, De (deels achtergrond) muziek van Wim Kreijkers was sfeer verhogend. Alle vrijwilligers van Markelo, heel hartelijk bedankt voor jullie hulp, en vooral voor de prettige samenwerking, namens Annet en Marjan. Heel veel dank ook aan Ingrid en Mark Smit (eigenaren van “Het wapen van Markelo”), en hun team. We hebben een TOP middag gehad!!

Kruispunt Markelo

We hebben de afgelopen week, voor 2 groepen 2 verschillende dingen gemaakt. De ene groep heeft de herfstbladeren( stickers) op een boom geplakt, deze zijn niet van echt te onderscheiden. De andere groep heeft een herfst bakje opgemaakt met groen uit de tuin, aangevuld met bessen en lampionnetjes die we hebben ingekocht.

Vrijwilligersavond Kruispunt(en)

Op 20 september werd er een vrijwilligersavond georganiseerd in de Esch Markelo. Deze avond was speciaal georganiseerd voor de vrijwilligers die in de Kruispunten werken. Uitwisseling van ideeën, hoe kan ik met de gasten een leuke gymles aanbieden en meer. Natuurlijk begon de avond met koffie, en petit fours van De Winter Bakt.👌 Gast: Sabine Woertman: bewegen op muziek, zij heeft ons kennis laten maken met ” zittend dansen”. Iedereen heeft genoten van deze vernieuwende kijk op bewegen! Deze kennis kunnen we nu gebruiken bij ons Kruispunt werd gezegd. Tijdens de pauze was er frisdrank en luxe  hapjes gemaakt door Ina Bekkernens👌. Na de pauze werd er in kleine groepjes verteld over ieders Kruispunt. Al met al was het een gezellige en interessante avond!! Het voorstel is hiervan een jaarlijkse activiteit te maken. Volgende keer bij een ander kruispunt en georganiseerd door de vrijwilligers van het desbetreffende kruispunt.

Kruispunt Delden op bezoek bij “Erve Raesfeld”

Op zaterdagmiddag 2 september is het “Kruispunt” Delden, voor de 4e keer uitgenodigd door Rotary Twente-Zuid. Zij hebben het Kruispunt Delden “geadopteerd”.Zoals ieder jaar haalde Johan Diepenbroek en een bijrijder de gasten op en bracht hen na afloop veilig thuis. De vrijwilligers gingen op de fiets.Er werd ons weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld op een mooi gedekte tafel in de tuin van “Erve Raesfeld”. Dank aan alle Rotarians voor weer een hele fijne middag!

BBQ Kruispunt Delden 17 augustus 2023

Op donderdag 17 augustus waren we, gasten en alle vrijwilligers, te gast bij Dini op de boerderij “Het Rannink” voor onze jaarlijkse BBQ. Zoals altijd haalde Johan (onze Franje-chauffeur) de gasten op. (en bracht ze natuurlijk ook weer thuis). We begonnen met koffie en een overheerlijk slagroomgebakje getrakteerd door jarige Gerda. Vervolgens hebben we Bingo gespeeld. Natuurlijk was er voor iedereen een prijsje. De BBQ werd verzorgd door Kees, met o.a. heerlijke stukjes varkenshaas, kipspiesjes en ook nog een hamburger. Een ijstoetje maakte het diner helemaal af. Al tijdens het eten kwam Wim met zijn “trekharmonica”. Na het eten kregen we allemaal een boek met liedteksten, zodat iedereen mee kon zingen. Leuk om te horen hoeveel liedjes onze gasten nog kennen. Om half vier bracht Johan iedereen weer veilig thuis. Ons volgende eetfestijn is op 2 september op Erve Reasfeld, aangeboden door Rotary Twente Zuid.