Nederlandse week in Markelo

Het Kruispunt in Markelo heeft de afgelopen 2 maandagen: Hollandse dag georganiseerd, alles in stijl versierd. Samen Hollandse liedjes zingen olv Gerda Nijenhuis( accordeoniste). Tokkelroom met slagroom, hapjes,stamppot. Op de foto met een bekende Nederlander, en een Hollandse bingo als afsluiter. Een zeer geslaagde dag!!

DANKZEGGING VAN LINDA VAN WANROOY

Goor, 11 mei 2024 Tijdens de ziekte van mijn fantastische echtgenoot en na diens overlijden mocht ik zo onvoorstelbaar veel lieve reacties van zoveel mensen ontvangen dat het absoluut onmogelijk is om iedereen persoonlijk te benaderen. Wel wil ik langs deze onpersoonlijke weg iedereen die kaartjes of brieven stuurde, bloemen liet bezorgen of op een andere wijze met ons meeleefde op deze manier hartelijk danken. Het is voor ons als familie natuurlijk een verschrikkelijk moeilijke tijd, maar al die enorme hartelijkheid en dat meeleven heeft ons allemaal geweldig gesteund. Wij voelen ons gedragen door jullie warme belangstelling en alle lieve woorden. Maar niet alleen dat! In plaats van bloemen werd een geldelijke bijdrage gevraagd die aan “iets” bij Franje ten goede zou komen. Wat dat “iets” zal worden is op dit moment niet bekend, maar we gaan daar als familie, in overleg met het Franje bestuur zeker een mooie bestemming …

Lees verder

Kruispunt Delden 2 mei

MMM mmm Asperges. Op 2 mei hebben de gasten van het “Kruispunt” Delden gesmuld van verse asperges. Na het eten werd er even een wandelingetje gemaakt. Het was heerlijk weer en bijna iedereen wandelde mee (al dan niet met een rollator)

Reisdag van Reisland naar het kijk en luistermuseum in Bennekom

Onze eerste reisdag van Reisland op 20 april, was weer een groot succes. Een hele leuke dag naar het kijk en luistermuseum in Bennekom. Het was uitstekend weer en onze buschauffeur Herman van TerDoest, had de mensen keurig heen en weer gereden. Voor het vertrek met de bus was er een lunch in het Franje gebouw in Goor. De middag werd ook afgesloten met een diner aldaar. Het museum zelf was erg leuk. De mensen die daar als vrijwilliger werken gaven ook een mooie uitleg en de gasten hadden daardoor een heel tevreden middag.

Franje Kookt over: Delden

Er zijn nu ook foto’s van de fijne zaterdagmiddag binnengekomen. Zie ook het eerdere bericht.

High Pasen 2024 in Goor

Zaterdag 23 april en zondag 24 april was het weer gezellig druk met een High Pasen. Onder grote belangstelling werd er volop genoten van het lekkere eten in de vorm van etagères gevuld met van alles. Sandwiches, gevuld ei, wraps, schijfjes roggebrood met kaas er tussen. Tussendoor stonden er kruidkoek, kwarktaart, hartige saucijzenbroodjes en kaasbroodjes klaar. Dat alles voorafgegaan door een vleugje lente in de vorm van een heerlijke aspergesoep. En……natuurlijk ontbraken de chocolade paaseieren niet. Dit alles met omlijsting van muziek en zorgden voor een heel gezellige sfeer in de zaal. Als kers op de taart bracht zaterdag wethouder Hannie Rohaan ook een bezoek om even van de sfeer te proeven.

Pasen in Goor

Afgelopen vrijdag heeft Kruispunt 1 paas haasjes gemaakt van een sok en deze gevuld met rijst. Alle deelnemers waren erg enthousiast over het resultaat.

“FRANJE kookt over” 3e editie

Na Diepenheim en Markelo nu de 3e editie van “Franje kookt over” in Delden. Op zaterdagmiddag 16 maart zijn 50 ouderen uit Delden zeer gastvrij onthaald bij Eetcafé De Burgemeester. Een heerlijk drie gangen menu. Tussen de gangen door werd opgetreden door de Franje playbackgroep. De aanwezigen hebben zich prima vermaakt en meegezongen met de voor hen bekende liedjes. Door de inzet van de aanwezige vrijwilligers werd de middag een groot succes. Bekijk ook de foto’s van deze middag.

Pasen in Markelo

We hebben 2 verschillende paas knutsels voor 2 kruispunten gemaakt. De deelnemers en vrijwilligers hebben genoten, en trots op het eind resultaat😃