Kerstmarkt Oberhausen (Dld)

De kerstmarkt van Oberhausen is altijd bijzonder. De 150 kraampjes om hetwinkelcentrum bieden altijd een bijzondere aanblik en verkopen leukesnuisterijen en heerlijke traktaties; je moet dit gewoon mee maken.De kerstmarkt in Oberhausen heeft het voordeel, dat wanneer men warm wilwinkelen of even bij wil komen van de kou, je binnen in het winkelcentrum jehart kunt ophalen met prachtige versiering, mooie winkels en een warmeomgeving en kunt rusten op één van de vele zitplaatsen. Ook zijn binnenvoldoende toiletten beschikbaar.Wij rijden vanuit Goor eerst naar Gladbeck en daar gaan we koffie drinkenmet gebak.We zullen daarna nog 20 minuten rijden en zijn dan bij het winkelcentrumwaar we U voor de deur laten uitstappen. Daarna bent U geheel vrij om demarkt en het winkelcentrum te bezoeken.U kunt voor eigen rekening eten in een van de vele restaurants of bij dediverse kraampjes; dus vergeet niet om geld mee te nemen.

Brandweer museum Borculo

Kom mee op een spannende reis naar het Brandweermuseum in Borculo,gelegen in de prachtige Achterhoek. Hier vindt u één van de twee grootstebrandweermusea van Nederland, waar een unieke verzameling van historischbrandweermateriaal te bewonderen is. Van oude leren emmers tot modernepompen aangedreven door benzine- of dieselmotoren, het museum herbergteen breed scala aan uitrustingsstukken die in vroegere dagen behoorden totde uitrusting van menig brandweerkorps. U krijgt een zeer goed beeld vande brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jarenzeventig.Tijdens de tour zullen we de historische brandweerwagens en uitrustingbekijken en horen we spannende verhalen over hoe de brandweer zich in deloop van de tijd heeft ontwikkeld. We zullen ook een kijkje nemen in het levenvan een brandweerman en horen over hun heldhaftige inspanningen om onste beschermen.Na al deze inspanningen sluiten we natuurlijk af met een heerlijk diner.

Bloemencorso Lichtenvoorde

andaag brengen we wederom een bezoek aan het zo bekendebloemencorso. In de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde pronken imposantecorsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia’s. Sinds 1929 bouwenjaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel.Terwijl wij heerlijk zitten op de B-tribune met toilet in de buurt, zullen velegrote praalwagens gemaakt van bloemen aan ons voorbijtrekken, afgewisseldmet muziekkorpsen. De optocht heeft lengte van 2,5 kilometer.In verband met reservering van tribuneplaatsen is er een beperkt aantalplaatsen beschikbaar.Let op:i.v.m. deze tijdige tribunereservering is de einddatum voor opgave vandeelname 4 weken voor de reis.Bij deze reis is geen diner inbegrepen, maar ontvangt u wel een lunchpakketen iets te drinken.

Boottocht Harderwijk

Door het overweldigende succes van de boottocht van vorig jaar hebben wedeze nogmaals in ons programma opgenomen.We vertrekken vanuit Harderwijk in de buurt van de boulevard en hetDolfinarium. We varen over het Veluwemeer en het Wolderwijd, maar dande andere kant op. Vanaf deze meren heeft u een fantastisch uitzicht over deVeluwe en eilandjes met natuurgebieden. Aan de andere kant ziet u Flevolandmet stranden, jachthavens en recreatiemogelijkheden.Kortom, er is altijd wat te zien en te beleven.Tijdens de rondvaart wordt er aan boord een overheerlijke lunch geserveerd.Nadat we van dit alles hebben genoten en weer zijn aangemeerd inHarderwijk, is er de mogelijkheid om paling te kopen. Daarna rijden we via demooie Veluwe terug en sluiten we de dag af met een heerlijk diner.