Vrijwilligers FRANJE zwaaien 2023 uit

Vrijdag 29 november hebben de vrijwilligers van de Stichting FRANJE Hof van Twente in het gebouw aan de Kloosterlaan in Goor kunnen genieten van een hapje en een drankje met een muzikale omlijsting. Ruim 100 vrijwilligers gaven gehoor aan de oproep van het bestuur van de stichting om vanaf 17:00 uur samen 2023 uit te zwaaien.
In haar openingswoord blikte voorzitter Linda van Wanrooy terug op het afgelopen jaar. Ze bedankte namens het bestuur alle aanwezigen voor hun grote bijdrage tijdens de vele activiteiten van Franje. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om zoveel te kunnen betekenen voor de senioren uit de Hof van Twente. Om te voorkomen dat er te vaak een  beroep op dezelfde mensen moet worden gedaan is Franje nog op zoek naar meer vrijwilligers die een klusje op zich zouden willen nemen. Aanmelden kan via info@franje.nl .
Linda benoemde dat het afgelopen jaar het gebouw aan de Kloosterlaan is voorzien van vloer- en gevelisolatie. Eerder in het jaar waren al zonnepanelen geïnstalleerd. Dit alles draagt bij aan een comfortabel onderkomen en drukt uiteraard de stookkosten. Eind 2023 is een (bijna nieuwe) Mercedesbus aangeschaft ter vervanging van een oude bus. Zo is een eerste stap gezet naar de vervanging van de serie oude bussen. Dit wordt vanwege de hoge kosten uiteraard gespreid over meerdere jaren.
Ook werd er tevens even stil gestaan bij het overlijden van enkele deelnemers aan de diverse activiteiten.
Nadat er geproost werd op het afgelopen jaar en kort vooruitgeblikt naar 2024, werd iedereen gevraagd naar de (interne) garage te komen voor een drankje met een warme hap om ook de inwendige mens niet te vergeten.
Door een aantal giften is het mogelijk geweest om een eigen complete geluidsset aan te schaffen voor gebruik bij de verschillende activiteiten. De aanwezige DJ’s (Arjen Mengerink en Johan Vlaskamp) konden vol trots de nieuwe set tonen en uiteraard laten horen. Er werd gezellige muziek ten gehore gebracht en veel blije mensen lieten daarbij  op nummers uit de Top-2000, naast uiteraard recentere nummers, hun mooiste dansmoves zien. Rond 21:30 uur was de tijd gekomen om een punt te zetten achter een mooie bijeenkomst met zoveel vrijwilligers. Op naar een mooi 2024!