Boottocht Franje 2023

De (jaarlijkse) boottocht met Franje’s Reisland op het Veluwemeer.

“Oh moeder, wat wás het heet!”

Zaterdag 8 juli 2023 Vertrokken wij met drie touringcars van Ter Doest naar Harderwijk voor de jaarlijkse boottocht op het Veluwe meer. Bijgaand een paar sfeerfoto’s.

Ca. 140 deelnemers, begeleid door een twaalftal Franje vrijwilligers en drie touringcarchauffeurs vertrokken in de loop van de ochtend in Goor vanaf de parkeerplaats van Sporthal de Mossendam.

Om iedereen op tijd bij de bussen te krijgen, deels rechtstreeks thuis opgehaald door die touringcars, maar ook door Franje busjes was een hele logistieke klus die uiteindelijk vlekkeloos verliep.

Na aankomst op de boot werd daar een stevige broodmaaltijd geserveerd terwijl het schip alvast uitvoer. Onderweg heeft de kapitein nog van alles verteld en aangewezen. Natuurlijk was er ook meer dan voldoende ruimte voor onderling gekwebbel. Het was bere- gezellig.

Voor sommigen was het een teleurstelling dat de aangekondigde koop van vers gerookte paling niet door kon gaan. De betreffende leverancier kon om meerdere redenen niet binnen een paar uur voldoende paling aanleveren.

De kwaliteit van het eten, ’s avonds bij Spoolder in Bentelo, heeft dat hopelijk meer dan goed gemaakt. Wat kunnen die lui een fantastisch lekkere maaltijd voorschotelen. Soep, een heerlijk hoofdgerecht met diverse “beilagen” en tot slot grandioze schalen met overheerlijke bavarois.

Na afloop is iedereen – zoals dat heet, moe maar voldaan – weer naar huis gebracht.

Volgend jaar weer? Dat zou zomaar eens kunnen.