Activiteiten

  Dagontmoeting 't Kruispunt

  Dagontmoeting ’t Kruispunt is een voorziening in Goor, Markelo, Diepenheim en Delden voor mensen die meer activiteiten en/of gezelschap en structuur in hun leven kunnen gebruiken

  Handwerken

  Welfare is van oudsher een bekend onderdeel van sociale activiteiten. Onder ervaren toezicht wordt er gebreid, gehaakt en geknutseld. De eindresultaten worden verkocht waarvan de opbrengst weer ten goede komt aan aanschaf van nieuw materiaal.

  Ontspanningsmiddag

  Een middag waar gezellig bij elkaar wordt gekomen. Er wordt thee gedronken, spelletjes gedaan, gezellig kletsen en andere vormen van ontspanning.

  Rolstoel wandelen

  In diverse kernen binnen de Hof van Twente organiseert “Franje” rolstoel wandelen.

  Scootmobiel club

  Onder leiding van ervaren vrijwilligers worden er in diverse kernen tochten uitgezet voor deelnemers met een scootmobiel. De vrijwilligers begeleiden deze tochten per fiets. Onderweg wordt natuurlijk een pauze ingelast voor een kopje koffie.

  Reisland

  Een aantal keren per jaar worden door de reiscommissie  (ReisLand) dagtochten georganiseerd. Hierbij valt te denken aan: bezoek aan dierentuin, kerstmarkt, een boottocht etc.

  Zomercafés

  In de maanden juli en augustus zijn vele familieleden met vakantie. Het voorkomen van vereenzaming van een aantal ouderen is de reden om deze bijeenkomsten te houden.

  Restaurantmiddagen

  Een aantal keren per jaar wordt er een restaurantmiddag georganiseerd. Het doel hiervan is om tijdens een etentje de gasten de gelegenheid te geven met elkaar in contact te komen.

  Vervoer

  Voor de Gemeente Hof van Twente verzorgt “Franje” het vervoer voor mensen met een indicatie naar hun dagbesteding binnen de Hof van Twente. Middels 6 rolstoelbussen worden de deelnemers van huis gehaald en later op de dag weer thuisgebracht. Het vervoer vindt altijd plaats door een chauffeur en een begeleider, en deze staan in nauw contact met de zorgcentra waarvoor zij die dag rijden. Dit om goed op de hoogte te zijn van het wel en wee van de deelnemers.